090805
Idag ska jag göra fiskgryta med räkor Ska bli så gott så!!
Vill ni ha receptet?? Ok!
ca 5oo g färsk el djupfryst fiskfilé
1 tsk salt
2 msk vetemjöl
2 msk smör el margarin
1 msk pressad citron
2-3 msk vatten
rikligt med dill
1/2 dl grädde
200 - 250 g räkor med skal el 75 - 100 g rensade
Att äta till : kokt ris el potatis + en god grönsallad
Skär fisken i bitar ca 2 cm tjocka, salta den och vänd den i mjölet.
Smörj botten på en vid gryta och lägg fisken i ett lager i grytans botten. Klicka ut resten av smöret på fisken.
Strö över ev överblivet mjöl.
Blanda citron och vatten och häll över fisken. Täck fisken med ett lager dill.
Sjud på svag värme under lock tills fisken är vit och ogenomskinlig, 5 - 12 min. (den längre tiden för den otinade fisken)
Späd med grädde, lägg på räkorna och låt allt bli genomvarmt under lock.
SMAKLIG MÅLTID!! :)
Vill ni ha receptet?? Ok!
ca 5oo g färsk el djupfryst fiskfilé
1 tsk salt
2 msk vetemjöl
2 msk smör el margarin
1 msk pressad citron
2-3 msk vatten
rikligt med dill
1/2 dl grädde
200 - 250 g räkor med skal el 75 - 100 g rensade
Att äta till : kokt ris el potatis + en god grönsallad
Skär fisken i bitar ca 2 cm tjocka, salta den och vänd den i mjölet.
Smörj botten på en vid gryta och lägg fisken i ett lager i grytans botten. Klicka ut resten av smöret på fisken.
Strö över ev överblivet mjöl.
Blanda citron och vatten och häll över fisken. Täck fisken med ett lager dill.
Sjud på svag värme under lock tills fisken är vit och ogenomskinlig, 5 - 12 min. (den längre tiden för den otinade fisken)
Späd med grädde, lägg på räkorna och låt allt bli genomvarmt under lock.
SMAKLIG MÅLTID!! :)
Kommentarer
Trackback