Dagens tips
Kycklingpaj Mexicana (4 port.)
Pajskal
1,5 dl vetemjöl
50 g smör
1 msk vatten
Fyllning
1,5 msk hackade jalapeños
1/2 grillad kyckling
150 g champinjoner
100 g philadelphiaost
1/2 burk Thick n' Chunky salsa (Old el paso)
200 g cheddarost
Sallad
200 g isbergssallad
3 st tomater
250 g gurka
Tillagning
Sätt ugnen på 225° och fixa pajskalet.
Blanda mjöl och smör till en grynig massa, tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Låt vila kallt en stund.
Tryck ut pajdegen i smord ugnsfast form och grädda i 10 minuter.
Rensa och skär kycklingen i mindre bitar, hacka löken och skiva champinjonerna. Bryn allt detta i en stekpanna och tillsätt salsan och philadelphiaosten. Rör om väl!
Bred ut jalapeños och kycklingröra i det förgräddade pajskalet. Riv cheddarosten och strö över.
Gratinera i 10-15 minuter eller tills osten smält.
Servera med sallad och en salsadip, ex Old El Paso Picante Salsa Dip eller Thick´n Chunky Original Salsa.
Pajskal
1,5 dl vetemjöl
50 g smör
1 msk vatten
Fyllning
1,5 msk hackade jalapeños
1/2 grillad kyckling
150 g champinjoner
100 g philadelphiaost
1/2 burk Thick n' Chunky salsa (Old el paso)
200 g cheddarost
Sallad
200 g isbergssallad
3 st tomater
250 g gurka
Tillagning
Sätt ugnen på 225° och fixa pajskalet.
Blanda mjöl och smör till en grynig massa, tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Låt vila kallt en stund.
Tryck ut pajdegen i smord ugnsfast form och grädda i 10 minuter.
Rensa och skär kycklingen i mindre bitar, hacka löken och skiva champinjonerna. Bryn allt detta i en stekpanna och tillsätt salsan och philadelphiaosten. Rör om väl!
Bred ut jalapeños och kycklingröra i det förgräddade pajskalet. Riv cheddarosten och strö över.
Gratinera i 10-15 minuter eller tills osten smält.
Servera med sallad och en salsadip, ex Old El Paso Picante Salsa Dip eller Thick´n Chunky Original Salsa.
Kommentarer
Trackback