Dagens tips

Den här tårtan är himmelskt god och enkel att göra.
Börja med att göra två stycken marängbottnar.

Marängbottnar 2 st
4 äggvitor
Några droppar citronsaft
2 dl socker
1 dl finhackad mandel

Vispa äggvitor och citronsaft hårt. Tillsätt socker, lite i taget och fortsätt vispa. Smeten ska vara vit, hård och toppig när den är klar. Vänd ner den finhackade mandeln.
Bred ut smeten i två cirklar på smort bakplåtspapper Grädda i 125 grader i ungefär en timme och tio minuter.
När bottnarna svalnat lite, vänd dem upp och ned och ta bort pappret.

Fyllning
2 dl crème fraiche
2 msk florsocker

Vispa ihop florsocker och crème fraiche till en fluffig massa (det kan först verka som om massan blir tunnare, men vispa på tills den tjocknar). Bred halva massan över bottnen.
Skiva rikligt med jordgubbar och lägg på. Lägg på lager två av marängbottnen. Bred över resterande bladning.
Garnera med jordgubbar och kiwi.


(obs ej samma tårta på bilden som i receptet)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0