varför kan man undra

Min älskade Helen och hennes syskon har ingen pappa längre.

Han har börjat gå på en väg som vi inte kan följa.
Vi kan bara ana den vägen. Vi kommer aldrig få se den så länge hjärtat slår.
Vi kan bara ana den.
Hör den röst som ropar när vår kropp inte orkar mer, hör vad den säger- kom!
Trötta fötter börjar sin sista vandring. Lyktans sken som fladdrande försvinner i dunklet.
Varthän är det ingen som vet. Den platsen har ingen levande beskådat.
I minnet lever vår älskade kvar.
Men själen, själen är evigt ärrad.


Vi minns dig ~Johnny 1942-2009~

inget mer

Praktiken har haft sin gilla gång och jag har mer eller mindre plågat mig genom den. Nu är det tack och lov bara 3 dagar kvar sen återgår vi till vanliga föreläsningar. Praktiken i sig är det inget fel på, men mina smärtor i benet och ryggen har nästan varit outhärdliga. Och då är det inte så lätt att sköta om männinskor som behöver hjälp med dusch, förflyttning och allt annat också för den delen. Det är knappt så jag orkar med mig själv stundtals.
MEN, jag har varit hos sjukgymnasten 2 ggr den här veckan och han har masserat mig där jag har kramp (rumpan av alla ställen....) och jag har blivit avsevärt mycket bättre!! Så jag börjar se en ljusning mitt i allt töcken. Och sjukgymnasten säger också att låsningarna jag hade gång på gång i ryggen är borta!! TACK!!! :)

Förra söndagen hade vi 3 års kalas här hemma för vår Elias. Jag fixade en dino-tårta som han döpte till Ralf.... Men jag tror att storebror Gabriel och kompis Antonio var mer impade ;)

Vill ni se Ralf??




Man kan ha mycket kul med bakverk!! :)
Jag tror detta ska bli min nya hobby. Och om mina studier går åt skogen så kan jag ju försöka mig på en karriär i konditoriets tecken ;)'

Nu har min älskade make fixat en helgo middag som vi ska avnjuta inom kort. Jag skulle aldrig fixa tillvaron utan min Daniel ♥
Jag är allt tillsammans med Daniel. Utan honom- inget....

lyssna

Takida "Deadlock"

hallå, nån där ute?!

Jag har inte uppdaterat så bra de senaste dagarna men jag har börjat på min VFU och har faktiskt inte tid eller ork att sitta här och skriva :)
Det har varit rätt så körigt med praktiken, mest för att man jobbar både dag, kväll och helg. Och däremellan ska man sitta och skriva tenta också.... Plus andra uppgifter som ska göras under tiden. Nej men hallå, vad har jag gett mig in på??
Det jobbigaste är smärtan som jag har i ryggen och benet. Det begränsar mig väldigt mycket på praktiken. Det är ju ändå människor man har att göra med!

Idag har jag suttit hemma och gjort färdigt tentan och imorgon ska vi ha klinisk examination på universitetet i Karlstad. Då ska jag inte heller på nån praktik.
Men lördag och söndag... då ska jag vara flitig!

Hej hej!

värsta tiden

Om man frågar vilken favoritårstid jag har svarar jag hösten direkt. Det är så vackert med alla färger och luften är sval och fräsch.
Men.... för som alltid ska det finnas ett MEN.... Det är den värsta tiden i familjelivet. Varför? Jo, älgjakt...
En hel vecka som mannen är utom synhåll. Och allt som dessutom ska göras här hemma blir man totalt ensam om att göra. Plus att nu när jag pluggar så har jag inte ens själv tid med att fixa hemmet.
"det är väl inget" kanske ni säger. "en vecka går fort"
Ja visst gör den det, men eftersom han är jaktledare så försvinner han sen nästan varje helg fram till jul. Om det vill sig illa vill säga. Om, mot förmodan, de stackars älgarna blir skjutna snabbt så jagar man inte så länge. Ju snabbare kvoten blir fylld, desto snabbare är jakten över.
Förut har Daniel varit ordförande i jaktklubben också och då har han dessutom försvunnit på sådana möten också. Inte nu längre tack och lov!
Mitt psyke fixar inget mer, det är säkert. Sällan känner jag mig så hjälplös och otillräcklig som när jag vet att familjeplaneringen inte funkar pga ÄLGAR...
Innan vi fick barnen så kände jag inte så här. Livet svänger i olika kurvor och det är bara att hänga på i krökarna. Gör man inte det kör man av vägen helt enkelt.
Sedan så finns det andra faktorer i familjen som jag inte nämnt här i bloggen som så klart påverkar att jag känner så här varje år. Hade inte dessa faktorer funnits så hade jag säkerligen känt annorlunda och t om uppmuntrat makens aktiviteter i de Värmländska skogarna, oavsett hur många barn vi haft.
Men kanske han känner att han måste iväg för att slippa livet en stund. Att slippa tänka på de här faktorerna jag nämnde här förut. Jag vet inte. Jag hoppas han känner att han får nya krafter.
Jag känner bara en oändlig tomhet och ensamhet.

Jag vet inte om det här gör mig till en dålig fru eller vad. Någon tycker säkert att jag vill låsa in min man och inte låta honom ha några intressen, men det handlar inte alls om det!!!
De saker som påverkar familjelivet är allvarligare än vad ni tror och jag tänker inte skriva om det här. Kommer aldrig att göra.
Det här inlägget handlar inte om att klaga på min man. Det handlar om mig, att jag inte klarar av det psykiskt. Det blir ett mentalt tryck som är jobbigt helt enkelt och det bygger upp en stark frustration i mig. Och det sägs ju att det hjälper att få skriva ur sig.

Jag vet åtminstone minst en som förstår mig ♥



Sade "By Your Side"

lyssna



Melissa Horn och Lars Winnerbäck "Som Jag Hade Dig Förut"

Sov gott alla älskande

åka eller inte åka

Vi tänkte dra till Filipstad på marknad idag, men det regnar så ledsamt ute tycker jag.. Fast barnen bryr sig ju inte, de vill ju åka!
Jaja, det är frågan: att åka eller att inte åka.....?
Daniel fixar just nu gammal hederlig mat: spagetti och köttfärssås ;) Ska bli mumma!
Ibland är det enkla det godaste måste jag få säga.

Har inget mer att rapportera.
Hej hej

mitt i natten....

Nu har det varit dåligt uppdaterat men vad ska man göra?
Just nu spelar jag farmville och väntar på att mina aloe vera ska bli färdiga att skördas. Bara 30 minuter kvar sen ska jag lägga mig tror jag bestämt.
Så vad har hänt i mitt liv dessa dagar?? Vi har haft mera undervisning om ergonomi. Mycket nyttigt måste jag tillägga. Detta var igår. På em skulle vi ha övningar i nutrition, alltså mata varandra osv... Men då drog Helen och jag till ett shoppingcentrum istället och brände lite stålar. Det blev hela 2 nagellack till mig och en mycket schysst parfym ;) och så köpte jag födelsedagspresenter till min Elias som fyller 3 år om 1,5 vecka. En lyckad tur med andra ord :)

Idag åkte Helen och jag till vår kompis Malin och hennes gullepojk Teddie som är 3 månader :) Oj oj oj vad mycket snos det blev :) !!!! Vilken charmig liten goding!
Vi hade köpt en napp med sån snodd till så man inte tappar bort nappen från "Rock Star Baby". Mycket tuff och helt godkänd enligt både Malin och Johan ;) De hade visst spanat in det här märket på andra grejer och tänkt göra några inköp. Tur man är synkad så man tänker lika :)

Något att skratta åt?? Varsågod:
Helen berättade att hennes son Antonio (5 år) tagit ett rejält grepp om sina ädlare delar och sagt "En påse med kulor.... Vad ska man ha det till?"
Ja jisses vad man får skratta och lära sig att hålla sig för skratt när barnen börjar kommentera och tycka och tänka efter på egen hand..... :)


Ja..... vad ska man ha dessa till...?


Natti natti vänner ♥

090902- tentaskriv

Igår när vi skulle åka till dagis på morgonen så hade bilen lagt av. Batteriet var helt dött.. Jag fick ringa på Helen som själv var på väg till dagis med sin pojke. Hon skyndade till min undsättning och så klart hade vi sen snålt med tid för att åka till Karlstad. Men det gick!
Väl där hade vi undervisning om munvård, grupparbete och föreläsning om hygien.
Efteråt så åkte Helen och jag till en liten mysig affär som heter Tårtpinglan. Åh, man blir sjuk för mindre!! Helt underbart att gå runt och frossa i alla grejer :) Perfekt om man vill göra snygga och speciella tårtor till sina älskade ♥ Gå gärna in på länken, man kan göra beställningar på nätet.

Idag så tog vi oss ledigt från allt... Och tur var väl det för krampen jag hade i morse var utom all kontroll. Daniel ringde till Helen som än en gång kom till min undsättning och gjorde barnen iordning och körde dem till dagis. (det gick nämligen inte att ringa ut på min mobil imorse och jag tog mig inte till hemtelefonen med den askrampen jag hade, därför ringde Daniel till Hiiilääään)
Nu ska jag sätta mig ner och skriva färdigt tentan som ska lämnas in. Uscha vad ledsamt! Sen ska jag , Daniel, Gabriel och Elias till Karlstad för att träffa personal på ett barnrehab. Så är det.
Känner mig lite stressad så nu får jag ge mig och börja plugga :)

Gôtt liv önskar jag er ! :)

RSS 2.0