Kvavt

Denna dagen har inneburit städning av huset, middag och kaffe med hemmagjord rabarberpaj tillsammans med mamma, Gabriel och Elias.
Tyvärr har det varit tätt och kvavt som i en potta! Usch! :/

Senare på kvällen åkte jag till Helen som ville ha hjälp med att plantera tomater, chili, paprika, smultron och blommor.
Det gick ju bra ända tills alla myggor och knott kom fram. Vi såg nog ut som om vi dansade River dance när vi flaxade i armarna och slog oss på benen och sparkade fram och tillbaka med fötterna... (mest jag då...)
Hur som helst, efter att vi sett några fina feta maskar så blev vi färdiga med spaden och allt jobb. Nu hoppas jag bara att hon är nöjd med hur det blev, och naturligtvis att det tar sig och växer och frodas dessa underbara grönsaker :)

Nu: tagga ner!



Dagens tips

Kycklingpaj Mexicana (4 port.)

Pajskal
1,5 dl vetemjöl
50 g smör
1 msk vatten

Fyllning
1,5 msk hackade jalapeños
1/2 grillad kyckling
150 g champinjoner
100 g philadelphiaost
1/2 burk Thick n' Chunky salsa (Old el paso)
200 g cheddarost

Sallad
200 g isbergssallad
3 st tomater
250 g gurka

Tillagning
Sätt ugnen på 225° och fixa pajskalet.
Blanda mjöl och smör till en grynig massa, tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Låt vila kallt en stund.
Tryck ut pajdegen i smord ugnsfast form och grädda i 10 minuter.

Rensa och skär kycklingen i mindre bitar, hacka löken och skiva champinjonerna. Bryn allt detta i en stekpanna och tillsätt salsan och philadelphiaosten. Rör om väl!

Bred ut jalapeños och kycklingröra i det förgräddade pajskalet. Riv cheddarosten och strö över.
Gratinera i 10-15 minuter eller tills osten smält.

Servera med sallad och en salsadip, ex Old El Paso Picante Salsa Dip eller Thick´n Chunky Original Salsa.


Aj aj

Idag åkte jag och Helen till Granngården för att köpa plantjord och någon snygg blomma till hennes altan.
Granngården ligger ca 3 mil härifrån och när vi nästan var framme så insåg vi att den närmsta bron var avstängd pga upprustning...
Jag tycker jag är smart och påpekar en liten omväg men att vi ändå kommer fram. Så vi åker den vägen. Efter mycket åkande så var vi nästan framme igen då det plötsligt slår mig; vi hade kunnat åkt en annan väg som varit BETYDLIGT kortare.... Det var så dags då det att komma på det!! Så Helen köpte jorden och blommorna hon ville ha och så åkte vi hem igen, den ordinarie vägen som inte tar nån som helst längre tid. Vi stannar även till på den lokala handelsträdgården och köper en stor kruka.
Nu är det så att jag har en problemrygg. Och då menar jag PROBLEM. Så nu har jag fruktansvärt ont i ryggen och kan inte sitta eller stå som folk. Bara för att jag suttit i en bil alltså... Ligger i sängen och kollar på nätet, bloggar lite och önskar jag kunde vara utomhus.
Daniel fick åka tidigare från sitt jobb och hämta Gabriel och Elias på dagis så nu leker de för fulla muggar på baksidan :)
Härligt!




Slö slö slö ;)

Ännu en härlig sommardag till ända. Eller inte riktigt än, men för barnas del så är de halvvägs i säng nu och då tycker jag också att dagen tagit slut.
Idag har det varit fullkomligt stekhett så vi drog till beachen, tog med mamma och mötte upp vänner där som hade egna barn med sig.
Oj oj oj vad de lekte och stod i kidsen! Det är så underbart att se deras kreativitet och fantasi, de behöver inte mycket leksaker för att kunna glädjas.
Och så fullkomligt skönt att själv få bada och svalka sig!! Helt makalöst!
Naturligtvis hade vi fika med oss och tog en paus från lek och stoj en stund. Mamma hade tagit med en påse med...... lussekatter!!! Var bara glöggen som fattades tyckte vi ;)
Nu sitter jag här och är allmänt slö efter dagens värme och solsken.
Jag har en Marabou Daim i kylen som jag ska dyka på efter Vilde och Storms nattning :) Fint liv, och så lite slappa framför tv'n.
Perfekt det!

Sommarliv

Idag har det varit en totalt strålande dag! Och den mest passande låten att lyssna på är "Boys of summer" med Don Henley. Mycket bra sommarlåt :)

Dagens motion bestod av att klippa gräsmattan i 1,5 timme och passa på att få i sig lite D-vitamin i solskenet. För er som inte vet så är solen den bästa och största källan till D-vitamin. 15 minuter om dagen är vad som behövs för att få den dosen som vi behöver. Bra va? :) Minskar risken för hjärtinfarkt. (troligtvis därför som fler hjärtinfarkter inträffar under vinterhalvåret)

En vän kom förbi med sin son A som är bästis med vår äldste guldklimp. Vi grillade, fixade suverän sallad och flyttade på bokhyllor inför tapetseringen som ska äga rum inom kort. Då kom en annan god vän förbi som jag känt i 25 år, typ (och jag är bara 29..) Vi snackade lite om ditt och datt innan hon drog till Nocks för thaimat.

Imorgon är en ny sommardag och nu hoppas jag vi kommer iväg till beachen när det är så varmt.
Skriver mer imorgon, hej hej!

Dagens tips

Den här tårtan är himmelskt god och enkel att göra.
Börja med att göra två stycken marängbottnar.

Marängbottnar 2 st
4 äggvitor
Några droppar citronsaft
2 dl socker
1 dl finhackad mandel

Vispa äggvitor och citronsaft hårt. Tillsätt socker, lite i taget och fortsätt vispa. Smeten ska vara vit, hård och toppig när den är klar. Vänd ner den finhackade mandeln.
Bred ut smeten i två cirklar på smort bakplåtspapper Grädda i 125 grader i ungefär en timme och tio minuter.
När bottnarna svalnat lite, vänd dem upp och ned och ta bort pappret.

Fyllning
2 dl crème fraiche
2 msk florsocker

Vispa ihop florsocker och crème fraiche till en fluffig massa (det kan först verka som om massan blir tunnare, men vispa på tills den tjocknar). Bred halva massan över bottnen.
Skiva rikligt med jordgubbar och lägg på. Lägg på lager två av marängbottnen. Bred över resterande bladning.
Garnera med jordgubbar och kiwi.


(obs ej samma tårta på bilden som i receptet)


Glasögon

Idag fick min äldste son glasögon. Eller fick och fick, de kostade 3295:-  Sen så får man räkna bort ett bidrag på 500 spänn och därefter har man summan man ska pröjsa.
Hur som helst så har det hela gått förvånansvärt bra. Han har använt dem hela kvällen utan bekymmer och lekt och stått i som vanligt med sin bästis A.
Det första han sa när han fick dem på sig var: "Åh nu ser jag fläkten!" Och sen rabblade han upp en massa ting han såg superbra. Stackarn, han har väl inte sett ordentligt på 4,5 år....
Vi såg t o m skillnad på hans springstil. Förut har han sett ut som en liten pensionär som sprungit, men nu tar han ut stegen ordentligt och verkligen flyger fram som barn gör i den åldern. Det är så härligt att se att han har fått mera frihet med sina nya glasögon :)
Min syster berättade att när hennes yngsta dotter var liten undrade hon varför det sprang grisar under korna....?? Sen förstod min syster att det var juvret tösen sett men att hennes syn var så dålig så hon inte insett var det var som egentligen var där under...
Ja det är väl tur att bvc finns och gör 4-års kontroller så man får hjälp med allt möjligt som dyker upp.

Nu är det kvällsmys med mannen som gäller ;)
Hörs imorgon

Va gott :)

Hittade ett ljuvligt recept på cheesecake när jag var inne på 'allt om mat'.
Jag testade den förra sommaren och den är helt perfekt till varma dagar på altanen när man blir så där härligt fikasugen :)
Den har vit choklad, rivet citronskal och blåbär.... Så gott!! En god kopp java med den gör susen, jag lovar!

Gå in på www.alltommat.se och skriv in cheesecake på deras sökmotor. Det kommer upp fler än den jag berättade om så det är bara att välja mellan godingarna!


Helt himmelsk :)

Blöt blev jag...

Ja... Var ska jag börja?
Min yngste son fick tag i vattenslangen här ute förut. Olyckligtvis så var kranen på..
Eller han tänkte nog "lyckligtvis". Han menade att fylla en vattenkanna med vatten men missade och råkade spruta ner altanen istället. Denna lilla incident var ju så kul enligt honom så han fortsatte spruta hej vilt upp på altanen.
Jag och min äldste son stod där och försökte komma på hur i all världen vi skulle få honom att sluta, för ju mer vi sa nej desto mer kul var det ju att blöta ner...
Till slut sa jag "titta där!" och pekade bakom honom. Han slutade och vände sig om. Jag tog min chans och sprang ner på gräsmattan och fram till kranen där jag börjar vrida av vattnet, trodde jag. Istället vrider jag på ännu mer....
Han ser sin gyllene chans lillgrabben och sätter vattenmunstycket mot min bak..... och trycker av en kaskad med iskallt vatten...
I min panik skulle jag ta ifrån honom slangen och råkade sätta händerna vid munstycket så vattnet sprutade åt alla håll och han i sin tur blev blöt, rätt i fejjan med iskallt vatten. Stackarn började storgråta och sen var inget kul längre.
Då sa jag till honom "men du sprutade ju ner mamma" (gapskratt från grabben) "och sen fick du vatten på dig" (plutande underläpp och darr på rösten "mmm") "och så blev mamma blöt" (ännu ett gapskratt från min son) "och så blev du blöt" (*snyft* jaa...) "och jag blöt" (hihi, från min son)
I slutänden var han glad iallafall.
Senare när jag gick ut satt han i vätan på altanen och skvätte runt och så sa han "hörlåt mig mamma fö ja sput vatten".

Man kan inte annat än att älska de små livet av hela hjärtat :)

Gbg!

Den 31 juli ska vi ta en minitripp till Göteborg. Själv ska jag på U2-konsert på kvällen sen tänkte vi att dagen efter blir vår minisemester med barnen på Liseberg.
Nu sitter jag här och kollar vilka tidtabeller Götet har på sina buss- och spårvagnslinjer så jag vet att jag tar mig tillbaka till vårt sovnäste inför natten.
Visserligen ligger vår camping endast 7 minuter från centralstationen, men går rutterna hur sent som helst??
Annars får jag väl använda apostlahästarna. Fast det känns ju sådär eftersom jag inte är så superbevandrad i Göteborg.
Nu verkar det som att min äldsta syster ska sova hos oss också på campingen så jag blir ju inte ensam i sommarnatten :)
Min systers dotter och hennes familj ska också ner på U2, men de sover hos kusinerna i Borås så där får man ingen hjälp :/
Detta ter sig väl som ett mindre i-landsproblem om man jämför med världens verkliga motsättningar!

Jaja, det kan inte annat än ordna sig!

Usch fy och bläää!!

Idag när jag tog min sedvanliga 5 km runda i skogen, där det finns djur...., så ringde min kära man och pratade en stund.
Han blev väl döv stackarn för plötsligt ringlar en orm på stigen mitt framför mina fötter.
Jag gör som varje god kvinna gör och gallskriker rätt ut i luften, och rätt in i telefonmikrofonen... Han blev knäpptyst, trodde väl jag tappat allt IQ jag hade kvar. Ormar är inte mina bästa vänner om man så säger.
Jag kan väl trösta mig med att ormen troligtvis var räddare än jag så fort som den ringlade iväg.
Efteråt gick jag med näsan i backen och glodde som besatt efter flera släktingar till det första lilla äcklet.
Jag började fantisera om hur jag spetsade de små kräken på stavarna..... :) *sjukt! jag vet!*
Jag har faktiskt ägt en ödla (skäggagam, vid namn Asta) så helt främmande är jag inte för reptiler, men de ska helst kunna ta sig fram med egna ben.

Nu ska jag ta en välbehövlig dusch (varmt idag) sen ska jag ladda ner lite nya bilder som jag ska försöka lägga ut på bloggen.

Kanske att jag äter lunch på verandan idag, det är ju ett otroligt sommarväder vi har fått!

Vill så mycket..

Åh vad jag vill göra min trädgård fin!
En mystisk trädgård med skrymslen och vrår där man kan hitta världens alla skatter där man minst anar det ;)
Att kunna ha detta mysiga, men ändå ha öppna ytor för barnens skull så de kan spela fotboll och annat sommarkul, det är en dröm för oss som familj.
Men jag tror inte grannarna är villiga att flytta för vår lilla utgrävning av vår tomt :)
Jag får nöja mig med en mysig, lummig häck istället.

Nu ska jag fixa kvällsgröten till Vilde och Storm, sängen och sömnen kallar.

Uppiggad

Så var det måndag igen...
Jag lämnade Vilde och Storm på dagis och tog en snabbfrukost tillsammans med mamma. Sedan gjorde jag dagens vettiga insats: en 5 km runda i skogen.
Tro nu inte att jag är den som springer. Nej nej, jag är stavgångare, och ärligt, gör man det på rätt sätt är det den bästa träningen i kombination med tex simning.
Häromdagen fick jag träningsvärk i armar, mage, lår, rumpa och vader när jag tog i på stavgången. Det säger en hel del om stavgång som träning för kroppen. Det bästa är att det är gratis och man får massor av frisk luft i sig. Tänk vilket slöseri med stålar när man går på gym som kostar flera tusen om året och allt man får där är instängd gymlokal i lungorna... ;) Ja, och en snygg kropp :)
Nej då, man gör väl det som passar var och en bäst. Alla är olika, och tur är väl det.

Så nu ialla fall sitter jag här och lyssnar på spotify och chillar ner lite. Den svenska sommaren är så underbar med alla variationer. Gatan där vi bor har vi bara grannar på vardera sida om huset, alltså ingen granne mittemot eller bakom huset, bara natur. All grönska som fullkomligt bländar en när man tittar ut är helt makalös. Just nu strålar solen med hela sin närvaro och värmen fyller varje cell i kroppen. Lite skilland mot vintern.... När vi gifte oss på nyår 2002 var det -32 grader.... Då kände man att man levde! Springa runt i en brudklänning som inte har ett uns av bomull i sig, brrrrr!!


Nu är det dags för en dusch, sen ska jag njuta lite till innan min Riddare kommer hem från jobbet :)

Rookie...

Jaha, så har man börjat blogga då..
I ärlighetens namn trodde jag det aldrig skulle ske, men här är jag!

Jag har min lilla trygga och mysiga familj omkring mig som består av två söner födda -04 och -06 och min starka riddare; min man. Han är min klippa och starka famn. Ingen storm rubbar hans vilja och förmåga att göra gott. Jag är lyckligt lottad helt enkelt :)
Vi bor i en ort i norra Värmland och vi har kämpat mycket med arbetslöshet och tråkig ekonomi.... Men nu verkar vi fått vårt break som vi så väl behöver för att kunna bo kvar här. Jag har även full tro för att mitt drömjobb finns där ute när jag pluggat färdigt till sjuksyrra (färdig 2011). Fast visst vill jag bli specialistsjuksköterska, det är ju den största drömmen. Men jag tror ändå jobbet finns där ute och väntar på mig.

Sommarens projekt, nu när jag är lite ledig, blir att tapetsera i sovrummet så vi får detta rum vi går och suktar efter. Vi skaffade allt som behövdes redan förra sommaren, men tiden räckte inte till då vi även gjorde om i köket.
Vi har bott i huset sedan sep -05 och det ska bli så skönt att få sätta sina egna färger på tillvaron och slippa bo i någon annans önskemål. Det är först nu som det börjar kännas som vårt hus när vi äntligen sätter igång med våra egna tankar.

Nej, nu fick jag bråttom! Vi ska ha middag med gäster och senare ska vi dra vidare till andra vänner på fikamys :)

RSS 2.0