090830- natti

Ja nu är det läggdags för mig.
Jag måste kliva upp ur den varma mysiga sängen klockan 4 imorgon bitti. . . . .
Det är min vecka att lämna gossarna på dagis och då är det bäst att ha marginaler kan jag säga! Plus att jag måste röra på mig i 30-40 minuter innan benet blir normalt. Alltså det kan krampa hur som helst med värsta smärtorna om jag går för fort fram.

Ja ja, nu en kopp te, sen sova.

mysigt mys

Här ska nu bli mysigt mys med äkta man, vindruvor, ost och kex :)
Kanske lite film också. Sagan Om De Två tornen har börjat så det är nog stor risk att vi kollar den då. Ska ta fram en go och varm tröja och sen bär det av ner till tv'n (i gillestugan). Ett par strumpor känner jag att jag behöver..
Daniel snackar just nu i telefon med en jaktkompis. Han får ju hemskt gärna bli klar!! Någon måste ju bära ner den överfyllda brickan i källaren! En annan haltar och kan knappt med sig själv....
Ha!! Nu la han på luren!

Hej då!! :)


lyssna



090829 - tom i bollen

Vet inte riktigt vad jag ska rapportera om idag.. Igår satt vi hemma och pluggade Helen och jag. Fast det blev inte så mycket vettigt gjort. Vi läste varsin vetenskaplig artikel på engelska, och vi skulle ha läst 3 var.... (en artikel är inte som man kan tro, max en halv sida plus bilder. Nej, detta är värsta historier på minst 10 sidor...)
Fast vi hade ju trevligt!
Sedan följde jag med Helen när hon skulle ta hål i sina öron. Hon fick det nämligen i present på sin 25- årsdag från oss, i april... Ja ja, bättre sent än aldrig!
Igår var jag också till sjukgymnasten igen. Han sa jag hade en liten låsning kvar i ryggen. Den tog han bort. Men nu är det en muskel i högra skinkan, under den stora yttre muskeln, som försöker dra min rygg till rakt och rätt läge. Detta gör att muskeln krampar, typ dagligen, och eftersom ischiasnerven går rakt genom den muskeln så krampar det i hela mitt högra ben...
"Det här kommer vara kvar i flera månader" sa han.
Vad gör man? Gråter? Skrattar som en dåre?
Och så ville han träffa mig två gånger i veckan nu framöver för att försäkra sig om att leden inte låser sig igen. Och det kan ju inte jag då jag nästan bor i Karlstad nu när jag pluggar... Så det blir bara en gång i veckan.

Här är iallafall nåt man KAN skratta åt....


Jag kan bara önska att jag vore SÅ rörlig....

*hejsvejs*

090827 - sorg och tårar

Föreläsningarna idag har handlat om vård i livets slutskede. Den palliativa vården som innebär symtomlindring.
Alla "hårdfakta" runt det här ämnet gick ju ganska bra att ha undervisning om. Men sen på em så skulle vi se en film om en sjuksköterska som jobbade på ett hospice där vården gick ut på just detta, symtomlindrande för döende personer.
Det kvittar hur mycket man stålsätter sig inför en sådan film, det kommer en punkt då man grinar ändå.
Vid ett tillfälle sitter ett barnbarn till en sjuk kvinna och berättar allt han kunde göra med farmor när hon varit frisk men som de nu aldrig mer kunde göra. Han berättade också att han varje dag skyndade sig till sin farmor på detta hospice för det kunde vara sista gången han träffade henne. Killen var så införstådd med vad som skulle hända och tog verkligen tillvara på livet, det som är just NU. Inte var han gammal heller, 12 kanske.
Jag fixar inte att se barn i utsatta situationer. Särskilt inte pojkar. Då gråter jag direkt. Och det tror jag är så för att jag har egna pojkar.
Det andra tillfället som gråten kom var när en kvinna stod på tröskeln till evigheten. Helt igenom filmen hade hon varit pigg och skojfrisk men hade nu plötsligt blivit sämre. Mycket sämre. Hon hade någon sorts dödsångest eller vad man ska kalla det. Hon skulle upp ur sängen, hon skulle sitta i en stol, hon ville lägga sig och sitta upp och så höll det på. Det var som att kroppen gjorde uppror mot det hemska som skedde med henne, cancern. Det var troligtvis hennes sista dag i livet för sedan visade de henne ligga i ett fint rum med tända ljus och blommor i handen.
Det var så fullkomligt sorgligt! Och jag hörde massor av tjejer i klassen som grät och snyftade och då kan man inte hålla emot. Går inte!
När pappa dog berättade mamma för mig att läkaren ringde och talade om vad som skett. Pappa hade tydligen blivit så där som kvinnan på filmen, orolig och rastlös. Ångestkänslor.
Detta hade jag i huvudet när jag såg filmen.
Hur pappa var de sista minuterna på vår jord den 24:e januari 2005.

Lilla lilla pappa, jag älskar dig ♥

090826 - ergonomi

Idag har vi lärt oss korrekt förflyttning av patient i säng. Med hjälpmedel och utan hjälpmedel.
Vitsen är att vi i personalstyrkan ska skona våra nackar, axlar, ryggar, handleder, höfter och knän. Det handlar om lårmuskler, raka ryggar och gå-ställning. Lätt, bara man får se det framför sig :) Alltså inget man skriver om utan att man har bilder på det hela. Och det har jag inte.

Idag var vi framme vid 8 på universitetsområdet så parkering fanns!!! Jippi!!
I övrigt allt bra. Det blev ingen översvämmning ikväll i badrummet när pojkarna duschade. Kanske beror på att jag satt med och gjorde dem färdiga direkt utan lek och stoj och splasch...

Detta kan aldrig vara bra för husgrunden....


Nu ska jag slagga, känner mig lite som denna APA-tiska varelse. Fast utan de manliga detaljerna då........



Natt natt :)

090825- TJOHOOOOO VA SKOJ....

Gårdagen var mastigare än idag, ändå är jag så trött så jag kunde somna stående i en karusell.
Dagens schema innehöll blodtryck, puls och temp. Och så grupparbete så klart inför tentan.
Egentligen skulle vi ha börjat kl 13 idag men vi i gruppen skulle träffas tidigare, vid 10, för att skriva lite på tentan.
Ja.... när Helen och jag kom fram till universitetet strax före 10 så var precis varenda parkering UPPTAGEN. Folk hade parkerat på varandra nästan. Det gick nästan inte att ta sig förbi på vissa ställen med min V70. Alltså, jag fattar inte! Varför parkera sig som en mupp?? Har man en liten bil, som vissa har, som bara är 1,5 m lång och 0,5 m bred så funkar det väl att ställa sig under en gran eller mitt i en korsning, men hallå!!! Vart tog intelligensen vägen?? "Är du intelligent? Inte jag heller."
Till slut, efter kraftigt övervägande att också vi skulle parkera oss på ett icke tänkvärt sätt, så gav min kära man mig ett tips på telefonen. Vi kollade in plejset han nämnde, och hör och häpna! Vi hittade en liten parkering uppe i skogen vid något motionsspår. Gratis! Det tog ca 15 minuter att gå till universitetet, men vad är det? 15 minuter är ju bara bra om man lyckas få i sig extra syre.
Tack älskling för tipset!! ♥ Du är min goding ♥

Behöver jag säga att vi kom för sent?


090824

Så var denna första pluggdag gjord. Vi har redan startat grupparbete inför tentan och gått igenom inkontinens.
Helt fantastiskt att jag orkade hålla mig vaken hela tiden.
Dagen började kl 5.15 då klockan ringde. Kl 6.45 hämtade jag Helen på andra sidan stan och sen drog vi iväg.
Vi var framme kl 7.50.
8.30 började det på ny kula med alla vänner man skaffat sig under det första året (80 pers drygt).
Det var ändå skönt att få komma igång igen och känna att något vettigt sker ;)

Sen när jag kom hem vid 16.30 hämtade jag barnen på dagis och sen bar det iväg på barngympa med Gabriel. Elias var hos mormor under tiden.
Kom hem igen och barnen tog en blöt dusch (hela badrumsgolvet svämmade faktiskt över......) Nu äntligen är det kvällen!

Nu ska jag lägga mig, är heeeeelt sluuut!

Natti natti

FARMVILLE NEIGHBOURS!!

Alla som vill får bli min NEIGHBOUR i FARMVILLE på facebook!
Bara att adda mig, Cecilia Gustavsson .
Bilden på min profil är denna -->


090823

Jaha, så var man sjuk då... det värker i hela kroppen och det tjuter i öronen.
Imorgon är första dagen på universitetet också... Med obligatorisk närvaro :/
Jag är väl inte den enda kan jag tänka.
Orkar inte tänka mer, nu går jag och lägger mig, hej.

FarmVille- missbruk eller bara på skoj?? ;)

Har suttit länge nu på facebook och lekt lite med FarmVille.... Man rycks med direkt och vill bara mer hela tiden!!
Då undrar jag, är det spelmissbruk eller bara skojigt att sitta där?
Allvarligt, det ska ju börja nånstans.. Så länge man vet om att risken finns kan man nog vara lugn. Det är nog värre om man tänker "det händer aldrig mig!"

Annars så har Daniel bytt ut vårt gamla fula handfat inne i badrummet till ett nytt fräscht och större handfat :) Det blev SÅ tjusigt och nu vill jag renovera i badrummet också för att helheten ska se bra ut.. Pengar pengar!! Varför gnager ni alltid i mig??

Ska vi ta en låt för att trösta och lugna ner oss? :)

Depeche Mode "Enjoy The Silence"

ännu en sen lunch

Lagar mat så gott jag orkar. Nyser konstant gör jag och huvudet börjar värka mer och mer. Halsontet har avtagit lite men det är inte borta.  Jag FÅR INTE vara sjuk nu när vi börjar plugga igen! Kommer efter direkt. Plus att vi har intro till tenta och uppgifter vi måste ha klarat de 2 första veckorna pga praktiken vi har sen...

Dagens lunch blev mycket enkel som ni ser... makaroner med köttfärssås och bönor :)


NU ÄTA!!
Vi ses :)

090822

Sitter här med mysfrukost och löser melodikrysset. Det är lite hjärngympa ibland :)
Fast vissa gånger spelar de den värsta versionen någonsin av en låt... Som just nu...
Ja ja.. Senare idag KANSKE det blir familjedag i parken med barnen, det beror på förkylningarna som härjar i vår familj, och på vädret så klart.
Vet inte så noga.
Har inte så mycket mer att berätta denna lördagsmorgon. Förutom att vi ses senare :)

fredagsmys

Så nu sitter vi här vid köksbordet i vårt hus och myser med lite gott :)
Jag tog cykeln till mamma förut med mina gardiner. Så klart att det skulle regna när jag gav mig av... Men gardinerna kom på god väg till det färdiga stadiet :)

Förresten satte jag mig ner och skulle beställa nya brallor på La Redoute. Oj oj oj.... det blev lite mer än så.... Men kul är det!!! :) Det blev tröja, toppar, boots etc.. Ja ja, pengar skall användas, eller? Nu ska man ha lite ågren innan det kommer och man vet att det passar.

Nu är det dags för fredagsmys!
hej hej


090821- kära grannar

I förrgår hade vår ena granne en väldig otur... Jag fick syn på deras nya växthus och gick därför över för att spana in denna coola byggnad! Gabriel kom strax efter och Elias ville också men vågade inte över tomtgränsen (det är väldigt buskigt och snårigt mellan oss, för små barn är det lite utmaning).
Jag lockade och pockade och till slut började Elias komma mot granntomten. Men eftersom Daniel klippte gräsmattan vågade inte Elias hela vägen. Jag lockade lite mer (jag har ju sån värk i rygg och ben så jag orkar inte bära guldklimpen på 16 kg). Då ville vår kära granne hjälpa till så han gick för att bära över Elias. Vår granne lyfter Elias och sen... snubblar han och bryter handen.... Alltså, jag hörde hur benet knäcktes och jag vågade inte vända mig om för risken av benpipor som sticker ut, har lite skräck för sånt pga tidigare erfarenheter... (och jag som läser till sjuksyrra!!!!) Tursamt nog stack inga benpipor ut. Det blev röntgen och stödgips. Alltså bara gips på övre sidan av handen. Sjukskriven i 4 veckor....och han som hatar att vara sysslolös.... Usch vad jag har dåligt samvete!!
Elias, stackarn, blev alldeles chockad efteråt. Han var ju också med i fallet, fast för honom gick det bra, förutom chocken då vill säga. Men bara vi pratade om det så gick det över. När han liksom fick sätta egna ord på händelsen så blev han som vanligt igen. Skönt!!

Vår andra granne på andra sidan huset berättade att hon varit nere vid tomtgränsen ut mot skogen och rensat lite i riset där då hon kände något på handen. Det syntes inget speciellt så hon tänkte inte mer på det. Senare svällde hon upp och fick regnbågens alla färger på handleden.... Plus att hon såg två små prickar.. Ja, ormbiten så klart!
-Gick du iväg till läkare, frågade jag.
-Neeej.... blev svaret.
Så lagom kul att veta att de små äcklen är så pass nära husväggarna.

Ja ja, hoppas ni har en fin dag då!! :)
Själv ska jag ge mig på att sy färdigt några nya gardiner till vardagsrummet. (men först ska jag byta bajsblöja här...)

Hej svejs!

090820- filmtrailer

Hejsan och hallå!
Har inte haft så mycket tid till att blogga de senaste dagarna.. Det har varit sjukhusbesök och andra diverse händelser som kommit först.

Har ni cyklat nån gång i en riktigt seg sirapsbacke? Plus att en trist motvind ligger och blåser i fejjan? Det gjorde jag idag. Jag tyckte jag aldrig kom fram nån gång. Hej å hå vad det var långtråkigt..
Och mina barn tror jag har åkt på förkylning. Det om något är trist när vädret är så fint. Ur barnens synvinkel då alltså.

Såg en sorglig och tänkvärd film igår kväll: Seven pounds. Rätt schysst rulle med Will Smith.
Här kommer en trailer för er som vill veta mer


I samarbete med Filmtrailer.se

Se den tycker jag :)
Nu ska kidsen lägga sig, hej hej!

alldeles ensam :'(

Barnen ska lägga sig i detta nu och sen är jag alldeles ensam. Min älskling var tvungen att åka på sent jobb och kommer hem i natt.... Han åkte precis. Uuuuu va ledsamt!!!
Jag får väl sätta mig och se på film eller nåt annat skojs... Seven pounds är något som kom i brevlådan förut från Lovefilm.se.
Får väl se hur det ter sig...

En bild kanske på kvällskvisten??

Utsikt från vår altan

sen lunch

Mycket sen lunch idag men det blir gott iaf!!!
Kyckling med ris och svamp i currysås! mmmm.... Everything homemade liksom :)

Hörs senare då! ;)

090817- trailer

För er som blev nyfikna på filmen jag berättade om, här kommer ett smakprov:


I samarbete med Filmtrailer.se

filmkväll- igen

Vi kollade färdigt på en film ikväll som vi började kolla på för någon dag sen men blev helt enkelt för trötta för att fatta.
Valkyria med Tom Cruise. Hans bästa film måste jag säga. Kanske för att den är seriös och verklighetsbaserad eller bara för att han vuxit till sig och inte väljer löjliga manus som förr. I vilket fall var filmen bra och jag grinade som en liten idiot på slutet. Klart sevärd även om man önskat sig ett annat slut då...
~Den handlar om 2:a världskriget och några tyska militärsnubbar får nog av Adde Hitler. De lyckas rätt bra med sin plan, tills....~
Ja... , se den!
OBS! Filmen är INTE macho på något som helst vis. Bara ärlig och grym.

Nu ska jag sussa, mina ögon är små röda klot efter grinandet (och bilkörningen hem från Jönköping)

Goder afton och god natt

090816

Äntligen hemma efter Jönköpingshelgen!
Vi har haft fullt upp, mobilbloggandet funkade inte och bredbandet vi skulle använda där fick vi fel lösenord till så därför har det inte blivit så mycket blogga under helgen... Men tusen tack för alla gulliga kommentarer jag fått fastän jag inte varit tillgänglig :)♥
Så vad har hänt? Tja, vi (jag, Daniel, våra barn och mamma) umgicks med mina svärföräldrar och Daniels 2 syskon och deras familjer. Daniel fällde ett träd på sin brors gård och så var vi till Daniels syster och sen till ett litet underbart ställe vid Munkaskog som hette Lustfyllt. Himla fint ställe med både charm och stil. Där finns det fika så god så man vet inte vart man ska vända sig....
Vi hann inte så mycket mer, jag menar, en helg går rätt fort ändå.

Skriver kanske mer senare och garanterat imorgon!
Hejsisvejsi

lyssna


Josh Groban "You Are Loved"

mobilblogga?? ha!

Jag gjorde en test här förut för att se om jag kunde mobilblogga. Men det kommer ju inte upp på bloggen!! Jag gjorde precis allt man skulle med telnr och verifieringskoder. Blir tokig på det här.. Men jag har förstått att fler än jag har problem med detta fenomen.
Jag tar väl med datorn till Jönköping och ser vad jag kan åstadkomma (för jag har ju inget mobilt bredband än och de vi ska till har inte dator ens...).

Nu har jag lagat till en mycket smarrig gratinerad fisk för första gången. Jag höll på att smälla av när jag smakade av såsen med kryddor. Den var så god!! Kunde inte fatta att just jag lyckades med det :) Tro mig, kokböcker regerar i köket! ;)
Nu är det klart så jag tar väl och sticker till matbordet för en godbit ;)

Kram♥

090813

Jag har hunnit med en del idag också faktiskt (med tanke på hur sent vi kom upp). Disken är kirrad och håller just nu på med tråkig tvätt. Men det är skönt när det är över, man får en energiboost av att ha gjort saker och ting färdiga :)

I natt har varit värsta natten.. Supertrött var jag igår kväll och tänkte att nu får jag ju lägga mig. Alla andra sov ju redan. När klockan är 2 ligger jag fortfarande och vrider på mig. Jag hade lyckats somna i ca 20 minuter men något väckte mig. Jag fick för mig att någon stod i dörren och ville mig nåt. Måste ha drömt nåt knas. Men de där 20 minuterna verkade vara tillräckligt för att jag skulle bli pigg igen. Åh va typiskt!!
Tror det varit för lång ledighet för min del.... Hoppas det blir annorlunda när man kommer igång igen med plugg och allt.

Förresten, imorgon drar vi till Jönköping över helgen. Ska försöka blogga, men får se hur bra det går :)

Hej svejs!



090812

Hej alla goa underbara!!
Tack för alla gulliga kommentarer! Tusen tack! ♥
Idag har allt gått mycket bra och varit mycket trevligt:) Smidigt kan man också säga.
Röntgen gick bra och kalaset var supernice. Man fick ju kaffe!! ;) Jag hann faktiskt med min lilla cykeltur, diska och dammsuga också! Extremt bra gjort för att vara jag då så att säga...

Ja... om 1,5 vecka börjar jag plugga igen... Då är slappet slut och alerten tar över. Hoppas bara jag hinner gå på träning också under hösten. Det gick INTE förra hösten...

Nu måste jag sussa  :)
Natti ♥

lyssna och låt dig vaggas till sömns....


Enya "May It Be"

rubrik skrives här...

Uja vad energikrävande för hjärnan att komma på en rubrik varje gång! haha!
Ikväll får ni ingen bra iaf ;)
Så vad har hänt denna underbara dag? Jag tog min berömda cykeltur och sen hämtade jag mina 2 älsklingar på dagis. Vi har inte köpt hem något kaffe än och kaffesugen som jag var så åkte vi till en av mina systrar på lite fika och mellis. Helt prima!! Hembakat och kaffe! Gôtt!! Så nu mår jag utmärkt efter en lagom stor java :)
Igår var Daniel på dagismöte (för att det är ett föräldrakooperativ). Vi hade beställt lite fina bilder på pojkarna så de fick vi igår :) Problemet var att de missuppfattat hur många kort vi skulle ha..... Det blev 2 st A4 på dem var och 3 st A5 på dem var.... Jag såg hundralapparna flyga sin kos när jag fick veta vad som hänt. Fördelen är att nu är mormors och farmors o farfars julklappar kirrade :) Bara att skaffa schyssta ramar! Så om ni känner några av våra släktingar så säg inget om julklapparna ;)
Imorgon blir det nog inte så mycket skriva av för min del Ska på röntgen 6 mil bort (för att allt är nedlagt i den här "stan"). Och sen ska vi på kalas på kvällen när vi kommer hem igen. Men kanske att det blir några schyssta bilder någonstans!? (om jag nånsin lär mig sony ericsson vill säga :) )
Om en timme är det Deadliest Catch- Dödlig fångst! Inte missa!

varför funkar det inte??

:)
Min bloglovin-knapp är inte som den ska... Tror jag..
När man trycker där så kommer man till blogg.se och ska prenumerera på den !! Vet inte vad det är för fel riktigt, någon annan som vet??
Det enda jag kan säga är att man får skriva in min bloggadress i sökrutan uppe till höger (ceciliaspalace.blogg.se) tills jag fått ordning på det hela....
Ha det bäst, nu blir det en dusch efter min cykeltur.
Tjipp tjopp

090811

Idag tänkte jag mig ut på ännu en cykeltur, men det regnar. Ooops, nu såg jag solen!! Får väl se hur det ser ut om en timme då.. (solen är borta nu)
Filmen igår var väl som förväntat (Brudens bäste man). Smörig, gullig och det "perfekta" slutet. Inget fel alls men det kändes som om man sett den flera gånger förut. Perfekt att glo på när det ösregnar, vilket det gjorde igår.
Nu vet jag inte vad jag ska hitta på, förutom äta en sen frukost. Kaffet är slut så idag får det bli havregrynsgröt. Känns ju sådär kl 10...
Ha det!!

lugna gatan

Nu är det rätt lugnt i stugan. Barnen kollar på barnprogram och jag ska sätta mig med en film: Brudens bäste man. Sen blir det väl kvällsrutiner i vanlig ordning.
Tänk, om 2 veckor så börjar jag läsa igen på universitetet.. Fattar inte att sommaren är borta redan. Min ledighet är puts väck. Men jag har ju hela två veckor kvar att njuta av!!

Kanske att jag skriver mer sen, är så otroligt trött efter den här sega dagen.

090810

Käkar lunch i detta nu. Jag ska hämta barnen på dagis kl två och hjälpa mamma köra hem köksstolar hon köpt på loppis. De är nästan nya stolarna, 75 spänn!! Ja man kan verkligen fynda på loppis :)
Annars har jag tagit mig en cykeltur idag, fast det kunde varit mer luft i bakdäcket kände jag... Funkar väl på asfalt, men jag har varit på grusväg också och andra mindre vägar. Gropigt i vilket fall.
Lyckades ta ETT kort när jag cyklade. Ska se om jag hinner ladda upp det sen.

Måste sticka!
Morsning korsning

ACER minidator!! Sista minuten nu!! TÄVLING!!!!! (3:e inlägget)

Såg en ursnygg dator i en tävling! Kanske aningen tjejig och svår för killar att tävla om då den är rosa men jag kan inte motstå den. Men ni killar kan tävla om den till er tjej/ syster/ mamma/ tjejkompis!! Eller bara gå mot strömmen i genusdebatten ;) Rosa är ju supersnyggt!! :)


http://shoppingandfashion.se/vinn-den-perfekta-bloggdatorn-fran-acer/


Kärlekens mirakel

Nu börjar det dra ihop sig till natta. Lillebror somnade för 20 minuter sen i min famn. Grabben är som en liten kamin, men visst är det mysigt. Snusandet och snosandet och smaskandet ♥ Det är så härligt med barn! De är mina pärlor och guldklimpar. Första gången man vilar sina ögon på de små liven undrar man hur man kan älska någon så mycket så det faktiskt gör ont i bröstet. Det är en lidelsefull kärlek och man inser att man är fast för livet, redo att ge sitt eget liv, när som helst, för deras bästa. Förut trodde jag att jag hade älskat och gett kärlek till det allra yttersta men när barnen kommer dyker en ny starkare kärlek upp, en beskyddande kärlek som endast en förälder kan bära. Det är så svårt att förklara. Jag förstod det inte själv innan jag fick barn. Kanske också att det känns så starkt eftersom jag burit dem inom mig i 9 månader. Man är ett, oskiljaktiga. Jag kan idag inte förstå hur vi kunde klara oss innan vi hade våra barn. De har gjort vår familj komplett och fullkomlig.
Självklart kan längtan efter ett barn bli så starkt så att dessa känslor stormar upp vid adoptioner också. Att äntligen få hålla, älska, vårda och beskydda den lilla människa man väntat på och längtat efter så lång tid. När tomrummet fylls av sprudlande liv.
Det är lika för biologisk som icke-biologisk förälder.

Några ord som sammanfattar det hela:

Bär mig som ett sigill vid ditt hjärta, som ett sigill vid din arm. Stark som döden är kärleken, lidelsen obeveklig som graven. Dess pilar är flammande eld, en ljungande låga.
Mäktiga vatten kan inte släcka kärleken, floder kan inte svepa bort den. Om en man gav allt han ägde för kärleken, vem skulle ringakta honom?
(Höga Visan 8:6-7)

äntligen hemma

Det känns skönt att för en gångs skull va hemma i tid med barnen. Gabriel duschar (och sjunger för full hals) och Elias ligger på golvet i sitt rum och filosoferar. Över vad är en stor gåta.
Jag har kastat in en tvätt som går för fullt men inte lyckats något vidare med dammsugaren. Det blir bättre tid för det imorgon när gossarna är på dagis.

Nu måste jag ge mig, storebror är så fruktansvärt trött märker jag.


5 års kalas

Här sitter vi på barnkalas och har jättekul med de små. Eller ja, små och små, de är ju 5 år! De har lekt vattenlekar och kastat vattenballonger. Med varierande resultat kan jag säga.... Men jag klarade mig iaf :)
Överlyckliga barn med soligt väder och bästa kalashumör. Kan inte bli bättre :)
Antonio fick golfset (av oss), badmintonset, en spidermanmotorcykel och en jam-blaster (man skjuter som små raketer med hjälp av lufttryck). Just nu plockar Antonios pappa Ricardo ner en raket från hustaket... Jaja, det tillhör!!

Helen gjorde en supersnygg och proffsig tårta (hennes första). Jag tror hon har en fallenhet för detta med bakverk :)
Denna bilden togs innan de blå och vita ljusen sattes på och tändes

Kompisen Tova spanar in tårtan.

En fiskdamm har de också haft, fast med godis så klart! Stor lycka i barnaskaran!!!
Nu ska vi kalasa lite mer så hörs vi sen!

ACER minidator!! Skynda till tävling!!!

Såg en ursnygg dator i en tävling! Kanske aningen tjejig och svår för killar att tävla om då den är rosa men jag kan inte motstå den. Men ni killar kan tävla om den till er tjej/ syster/ mamma/ tjejkompis!! Eller bara gå mot strömmen i genusdebatten ;) Rosa är ju supersnyggt!! :)

http://shoppingandfashion.se/vinn-den-perfekta-bloggdatorn-fran-acer/



090809

Idag tog vi oss en riktig sovmorgon. Jag kan tro att killarna behövde det när det blev så sent igår kväll.
Vad står på listan för idag då??
* tvätta en massa...
* barnkalas hos Antonio
* tvätta mera
*städa, iaf dammsuga det värsta :( uja va tråkigt
Det var något mer men jag minns inte vad... Aja, det får bli ett senare problem.

Vet ni hur kul man kan ha med You Cam???
Här kommer smakprov




MAKABERT!!! JAG VET! Men oj vad man skrattar :)

kalaser :)

Så ikväll har vi varit på dubbelt 40- årskalas. Det var jättekul och trevligt och alldeles alldeles underbart.
Barnen hade det så kul tillsammans och vi hade det naturligtvis också bra i goda vänners lag.
Maria hade dukat upp till världens fest med frallor, kex, vindruvor, melon, potatissallad, olika mögelostar, sallader, köttbullar, skinka, kalkon och andra grönsaker. Det var ett konstant överflöd av mat och det verkade aldrig ta slut (vilket det inte gjorde heller för vi fick med oss en hel smita hem).
Det bjöds på cider, champis, cola, passionsfrukt och apelsinvatten. Till kaffet hade Maria fixat olika sorters kakor/tårtor, t ex mintchoklad, tuppkaka, toscakaka, kladdkakor, grädde och fruktcocktail.
Vi stannade längre än alla andra och våra små gossar slocknade totalt i bilen på väg hem :)

Men vad köpte vi för present till dem??
En picknickkorg full med vindruvor, melon, kallskuret, diverse kex och mögelostar, svart kaviar, exklusiv marmelad, cider, dammsugare (kondisbitar), tändstickor och myggljus. För de förtjänar verkligen att få umgås på tu man hand och ha en romantisk picknick med alla tillbehör ♥
Det skulle ni också vilja om ni hade 5 barn mellan åldrarna 2-15... ;)

God natt

lyssna


Alien "Only One Woman"

lyssna


Journey "Don't Stop Believing"

090808

Just nu sitter vi här och löser melodikrysset... Jag vet att det är tantvarning men nån gång ska man börja på den stigen också :)
Vi hyrde den sämsta av filmer igår kväll.. The way of war med Cuba Gooding Junior. Värsta blaha jag tittat på. Man kunde ju tro att det skulle va lite kvalité när filmen är från i år med Cuba i huvudrollen, men icke då. Hoppas man lär sig till nästa gång.
Nu vankas det frukost, en sen sådan, och sen ska Daniel klippa gräsmattan :) Presenter ska inköpas till 2 vuxna och ett barn. Spiderman står högt på listan när det gäller barnkalaset. Piece of cake!


kakor

Bakade superenkla kakor förut!

200 g smör/ margarin
5 dl vetemjöl
1 dl socker

Blanda samman till fin kakdeg


Rulla fina små bollar och platta till dem en aning. Lägg på plåt (bakpapper först).
Tryck en grop i varje kakboll och klicka i lite hallonsylt.
Grädda i 175° i ca 12-14 min. Tiden varierar från ugn till ugn. De ska i vilket fall ha fin färg.
Det ska bli ca 20 st men jag har lyckats få till över 30 så storleken är tydligen en smaksak :)

Färdig produkt i min kakburk :)


Lycka till!!

lyssna . . .



Scorpions "Still Loving You"

bloggdesign??

Sitter här och försöker lära mig om bloggdesign. Det är totalt störtomöjligt tror jag!
Men jag har lyckats hitta en pärla i bloggdjungeln: blogbysimone.blogg.se
Hon är hjälpsam och duktig. Ofta lägger hon ut tips om hur man kan göra för att lägga in olika saker i bloggen eller hur man enkelt kan ändra typsnitt, färg etc.
Och har man en specifik fråga så ställer hon upp med det också :)

Det finns alltså räddning för en sån som mig!! :)
Jag tackar och bugar!

090807

Haha... höll på att skriva fel datum! Så vilsen man kan bli :)

Idag har vi haft fikabesök allaredan, Morgan. Han kom för att få någon underskrift på ett papper. Styrelsejobb och sånt :)
Imorgon ska vi faktiskt hem till Morgan och Maria och deras goa familj med 5 barn. Vi ska fira dubbelt 40- årskalas då både Morgan och hans fru fyllt 40 i år. Det kommer bli jättekul, inte minst för barnen då de är i samma ålder! Det kommer en annan familj med som har barn i den åldern också så det blir storröj för våra kids :)

Morgan i sitt rätta element!! :)


Annars så kollade vi på Harry Potter och Fenixorden igår kväll. Voldemort hade väl sin rättmätiga plats i sammanhanget. :D
Då har vi äntligen kommit ikapp med filmerna och kan börja gå in på Halvblodsprinsen som alla snackar om.

Vill ni se vilka monsterchipspåsar vi fick igår??? Hemska storlekar!! :)


Jaja, tyngden i påsen gör sitt till. Den känns BIG!!

Nu ska jag röra lite på mig innan ryggen ballar ur totalt. Hörs senare!!

filmkväll!!

Daniel är på väg hem från jobbet nu. Han berättade i telefon att en av hans arbetskompisar gett honom 2 chipspåsar med VARDERA 500 g... Dennes son jobbade visst på OLW.
Jamen tack säger jag då :)
Det måste va ena riktigt stora påsar när deras innehåll väger 500 g styck. Eller?
Jag är inte så bevandrad i chipsvärlden och påsarnas storlekar. Jag bara äter dem ja...
Ironiskt nog så ser jag på "Du är vad du äter" nu på trean.
Men vad är det man säger...?               "Jag gör det imorgon...."

lyssna



Def Leppard - "Love Bites"
En gammal goding :)

ACER minidator!! Tips om tävling!! :)

Såg en ursnygg dator i en tävling! Kanske aningen tjejig och svår för killar att tävla om då den är rosa men jag kan inte motstå den. Men ni killar kan tävla om den till er tjej/ syster/ mamma/ tjejkompis!! Eller bara gå mot strömmen i genusdebatten ;) Rosa är ju supersnyggt!! :)

http://shoppingandfashion.se/vinn-den-perfekta-bloggdatorn-fran-acer/


glass mmm va gott

Det är så varmt! Gick raka vägen till frysen och hittade en sprillans Häagen-Dazs Baileys! Åh va gott!
Den satt klockrent den :) Eller jag mumsar på den än...



Om vi händelsevis skulle få tråkigt ikväll så har vi ännu en Harry Potter att se: Fenixorden.
Vi får väl se om tröttheten vill gå med på ännu en filmkväll...

ha det bäst så länge

diggar och väntar på färgen

Ja nu sitter jag här med en färgburk i huvudet. Det gick lättare än jag trodde, kanske FÖR lätt... Det märks väl senare när jag sköljer ur allt. Uscha! Kanske får gå till frissan ändå efter den här dagen...
Just nu diggar jag en mycket bra och speciell låt. Den har några år på nacken (1990-1991 nån gång).

Lyssna här

U2 feat. Johnny Cash "The Wanderer"

090806

Gissa om jag fick rätt angående Harry Potter.... Voldemort är tydligen den ultimata skurken i dessa filmer.
Det gör inte så mycket, handlingen kan ju vara bra ändå. Jag menar, det händer så mycket mer omkring själva rollfigurerna som i sig blir en bra story.
Nog om det.

Till min, och förhoppningsvis andras, glädje kan jag berätta att ryggen känns bättre :)
Däremot så har jag fått ont i mitt högra ben. Det drar från skinkan ända ner till vaden och ibland ända ner till foten. Det måste vara en muskel eller en sena som fått lite huvudbry nu när jag går rakare pga att den (muskeln/senan) varit van vid att vara i ett visst läge förut. Den behöver nog bara sträckas och tänjas ut så blir det bra! Det jobbiga är att jag knappt orkar vända mig i sängen när jag sover så därför vaknar jag 10 ggr/natt istället...

Annars denna morgon har jag kört pojkarna till dagis och haft lite mysig fm-fika för mig själv. Vädret är underbart och det blir nog en tur på utsidan huset senare. Men först ska jag ge mig på detta med hårfärg. Jag har en irritersam utväxt jag vill bli av med förstår ni. Misstaget jag har gjort är att jag tagit en för mörk nyans som jag inte alls är nöjd med. Så tills jag får pengar nästa gång så får jag färga mig själv.
Längtar till frissan!!!! Vill se normal ut i skallen nån gång..

höres senare

polaren Harry

Ikväll blir det filmtajm! Harry Potter och den flammande bägaren.
Vi har faktiskt inte sett filmerna utan betar av dem nu en efter en. (via www.lovefilm.se ) De är faktiskt rätt spännande och rätt bra.
Det enda tråkiga jag upptäckt är att den där Voldemort verkar vara boven i varenda film, eller åtminstone nån som kände honom. Lite så där avslagen känsla när man inser det...
Vi får väl se vem som är boven i kvällens drama!! Kanske blir en total helomvändning.

Hej svejs

förresten!!

Jag vill passa på att tacka designandmakeup.se för min nya bloggdesign!
Är så nöjd jag kan bli!
Själv är jag inte så haj på det här med att designa bloggar så jag får leta reda på dessa pärlor som är kunniga inom området.
Tack än en gång :)

närmar sig duschdags

Så vi tog en promenad mina barn och jag. Och visst var det varmt och skönt, kan inte påstå annat.
Men..... Det kommer alltid ett "men" :)
Nu använder jag en korsett för att hjälpa ryggen vara rak i dess naturliga läge. Tyget är ganska tjockt och stadigt och släpper inte igenom värst mycket luft. Tätt alltså. I tyget är det plastskenor insydda för att stadga upp bålen. Man känner sig rätt så "stoppad", som en korv ungefär :) Denna fina kombination med den varma augustisolen gör att promenader inte blir så njutningsfulla om man så säger.
Det ledsamma är att man alltid möter nån granne eller annan bekant som vill snacka en stund. Det i sig är ju bara trevligt och kul, men man känner sig inte särskilt fräsch eller representabel när man står där med svettpärlor i pannan och önskar att hösten vore här.
Nej man skulle äga en sjö som man kunde kasta sig i var 3:e minut :)
Fast vi fick ju en sån minipool av min syster sist hon hälsade på. Tror det går i 3-4 kubik med vatten. Det lär väl räcka att svalka sig i? Eller? Det kanske inte är så mycket men det är ju alltid något.
Någon som har pooltips?

promenix

Nu ska det bli en härlig promenad i det fina vädret som äntligen kommit!!
Men först ska jag bunkra upp med vattenflaskor till barnen och mig. Det är ju så varmt!
Man ska tänka på allt :)
Jag skriver mer senare ikväll, ha det bäst!

dagens tokmiss...

Jag gjorde denna underbara lunch jag berättade om förut... Åh vad jag längtade efter hederlig hemlagad lunch!! Ooops.... ingen potatis.... Gissa vad nödlösningen blev??? PULVERMOS!! (hjälp!!) Jaja, det gick men det rekommenderas ICKE kan jag säga. Det ska va kokt potatis! :) Man lär så länge man lever :)

ACER minidator!! Tips om tävling!!! :)

Såg en ursnygg dator i en tävling! Kanske aningen tjejig och svår för killar att tävla om då den är rosa men jag kan inte motstå den.
Men ni killar kan tävla om den till er tjej/ syster/ mamma/ tjejkompis!! Eller bara gå mot strömmen i genusdebatten ;)
Rosa är ju supersnyggt!! :)

http://shoppingandfashion.se/vinn-den-perfekta-bloggdatorn-fran-acer/


ont men inte längre

Halva dagen har jag gått runt och grinat för att det gör så ont i ryggen. Dessutom har min yngste son nån sorts radar när sånt här händer. Han vill jag ska bära honom hela tiden men jag orkar inte ens sätta mig på huk bredvid honom. Och då storgråter han. Gallskriker. Och jag gråter ännu mer. För smärtan i ryggen, för smärtan i hjärtat. För smärtan över att vara en otillräcklig mamma.
Vad gör man när själen blöder och hjärtat krampar?
Så helt plötsligt släpper smärtan i ryggen (oändlig lycka) och jag orkar med livet igen. Det är som att trycka på en knapp, min son slutar gråta och är tillfreds med tillvaron precis som vilken dag som helst.

Och vi är alla lyckliga.

090805

Idag ska jag göra fiskgryta med räkor Ska bli så gott så!!
Vill ni ha receptet?? Ok!

ca 5oo g färsk el djupfryst fiskfilé
1 tsk salt
2 msk vetemjöl
2 msk smör el margarin
1 msk pressad citron
2-3 msk vatten
rikligt med dill
1/2 dl grädde
200 - 250 g räkor med skal el 75 - 100 g rensade

Att äta till : kokt ris el potatis + en god grönsallad

Skär fisken i bitar ca 2 cm tjocka, salta den och vänd den i mjölet.
Smörj botten på en vid gryta och lägg fisken i ett lager i grytans botten. Klicka ut resten av smöret på fisken.
Strö över ev överblivet mjöl.
Blanda citron och vatten och häll över fisken. Täck fisken med ett lager dill.
Sjud på svag värme under lock tills fisken är vit och ogenomskinlig, 5 - 12 min. (den längre tiden för den otinade fisken)
Späd med grädde, lägg på räkorna och låt allt bli genomvarmt under lock.

SMAKLIG MÅLTID!! :)


en liten miss :)

Glömde ju säga (inte så viktigt egentligen) men det är ju DEADLIEST CATCH på Discovery kl 22. Kan inte missa!!!
Men jag hinner ju se Seinfeld ändå sen efteråt så det blir bara glada miner denna afton ;)

God natt till alla som lägger sina söta nunor tidigt, och god natt till er andra pretty faces också :)




only me

pyjamasdags

Nu ska gossarna två i säng :)
Men jag kan slå vad om att de vill se Anders på tv först.... Skansen alltså. Igår såg de flitigt på Lotta på Liseberg. Eller ja, de somnade ifrån så man kan väl säga att dessa tvprogram är utmärkta sömnpiller för barn. Och för en annan med ibland...
Daniel slutar kl 20 så han är inte hemma förrän vid kvart i nio. Då ska vi ha lite mys och avsluta kvällen med lite slö-tv: Seinfeld! Perfekt att avrunda dagen med!



♥ Jag och min Daniel ♥

hmmmm, så dumt då!

Förresten så försökte jag ladda upp bilderna och filmerna från U2 på Ullevi men det ville sig inte.
Gissa om jag blir grinig när tekniken inte gör som jag vill att den ska göra.
Jag vet att det handlar om att jag är van Nokia-programmet som jag hade förut och nu är det ett nytt program som gäller för Sony Ericsson och jag har inte lärt mig det än.....
Usch usch usch!!
Måste sätta mig ner och gå igenom allt en gång till för att få det att lyckas nån gång.

hej då
svullen tå

090804

Så idag var jag till sjukgymnasten igen. Ännu en gång hade jag låsningar i ryggen. Ännu en gång knäckte han mig fram och tillbaka så det brakade, small och släppte. Men, jag fick inget träningsprogram.
"Det är ingen idé att du tränar om ryggen låser sig hela tiden, då tränar du i fel läge och då blir du sned." (jaha.....)
Jag är visst överrörlig i min rygg och därför hoppar det ur och låser sig i leden. Och hade det låst sig igen innan nästa gång jag träffar honom skulle han sätta på en tejp på ryggen som ska hålla ihop ryggen och leden så jag inte "faller isär".
Jamen nice tänker jag då! Min rygg är ett kinesiskt pussel!
Jag har lust att tröstäta och proppa mig full med såna där chokladbitar. Men det struntar jag i, för jag ska vinna det här! Vinna och stå på topp! Det ska jag. Basta!

090803

Tillbaka till vardagen igen då :)
Gabriel och Elias gjorde sin första dag på dagis efter semestern. Som vanligt hade de jättekul och ville inte hem när jag kom för att hämta dem.... Jaja...
Under tiden de var på dagis så hjälpte jag mamma att köpa taklist, skåplist och grundfärg. Gick väl rätt ok tills vi kom hem och såg att listen var för bred och måste bytas.... Ja se bygg-gubbar som ska hjälpa till och veta bäst.....

Imorgon är det dags för sjukgymnasten igen. Och det behövs kan jag säga! Idag har varit värsta dagen på länge med min ryggvärk. Nu hoppas jag på ett dunderträningsprogram för min rygg så jag kan börja leva normalt igen. Känns så hopplöst att inte kunna göra allt som jag varit van att göra. Och naturligtvis blir mina barn lidande också för att jag inte kan ställa upp på alla lekar, hopp och skutt. Jag blir så avundsjuk på alla jag ser som kan leka med sina barn.
Usch vad jag känner mig i vägen! Som en börda som inte fixar att städa ens.

Nu en liten uppmuntrare :)
Min U2-biljett ;)  (fast jag satt på 4317)


090802

Nu har det varit rätt så dåligt uppdaterat från min sida..... MEN, jag hade en underbar kväll i Göteborg i fredags 31/7!!
Dagen jag har väntat på i 14 år kom äntligen och jag fick gå på U2 och se dem live. Och framförallt höra dem live :)
De var precis som jag förväntat mig och mer därtill. Mycket älskvärda mot sina fans och övriga åskådare. Och naturligtvis spelade de alla mina favvolåtar; With Or Without You, Pride, One, Where The Streets Have No Name, Magnificent, Ultra Violet, Beautiful Day, Stuck In A Moment You Can't Get Out Of, Sunday Bloody Sunday + många många fler favoriter från både ny och gammal CD.
Jublet övergick till ett dån när Bono klev på scen och började sjunga Breathe. Helt fantastiskt!! :)
Deras ljusshow, eller hur man ska säga, var också helt spektakulär! Färger och effekter i alla möjliga kombinationer strålade ut över scenen och publiken. Alla sinnen blev omhändertagna :)
Självklart så förgyllde The Edge Ullevi med sitt karaktäristiska gitarrsound. Helt förtrollande :)
Jag tänkte ladda ner lite bilder jag tog från konserten men det har inte blivit av än, men de kommer!! (fast inte så många dock....)

TACK U2 FÖR EN UNDERBAR KVÄLL!!!


digital.venturebeat.com

RSS 2.0