090730

Åh! Imorgon smäller det! U2 på Ullevi i Göteborg!
Och gissa vem som kommer va där och hoppa tokig?? Ha ha! Jag!! Ska bli så kul så!

Igår kom en trevlig överraskning, min syster Anna och hennes familj från Avesta. Vi grillade, fikade och busade med barnen (de har 3 barn själva). Man blev lite dagisfröken och började räkna in kidsen med jämna mellanrum. 1, 2, 3, 4, 5! Japp, alla här! Och så hade de sin hund med sig också, Boss. Även kallad Bosse.... :)
Nu ska jag ta en snabbdusch och sen ska jag och Gabriel och Elias åka till mamma som bjuder på mat innan de andra åker hem till Dalarna.

Hej svejs!!!!


källa: www.weblo.com

krabbor...?!

Jag har blivit helt tagen av denna serie på Discovery : DEADLIEST CATCH ....
Det är bara ett måste att sitta bänkad framför tv'n varje tisdag och kolla in dessa båtar och deras besättningar.
Vilket jobb! Vilket slitgöra! Vilken lön..... :) Men oj oj oj vad intressant och kul faktiskt att se vad som driver dem att riskera livet för krabbor, för denna delikatess. Mmmmm, ja.
Mina favoritbesättningar är Time Bandit och Nortwestern. Cornelia Marie är inte heller fel men de har blivit av med sin coola kapten Phil Harris denna säsong då han blivit tillsagd av sin läkare att hålla sig hemma. Så då kollar jag in de andra istället då :) det går lika bra !


090729

Idag händer inget särskilt. Barnen bråkar och jag lagar mat, ungefär som varje dag :) Nej då, de bråkar inte varje dag men visst blir det något småtjafs om någon bil eller boll. Men de är syskon och ganska tätt födda iaf och då får man räkna med att de lever tajt och formas efter varandra. Ibland stöter de till varandra på de oformade ställena och tjafs uppstår. Fullt normalt. Sedan att jag får vara medlare ingår ju i föräldrarollen ;)

Nu är det snat dags för äta.
Ha det bra då alla som orkar med att gå in här och läsa :)




090728

Äntligen! Ja äntligen säger jag!! Äntligen har jag kommit till en sjukgymnast för min rygg. Och ååh vad han var bra... :)
Jag hade visst en låsing på höger sida mellan ilium och sacrum. Alltså mellan höftbenet och korsbenet :) Detta gjorde att jag hade åkt på scolios, en S-formning av ryggraden. Och tydligen en lite mindre likadan låsning på vänster sida. Han bröt mig åt olika håll, det small, brakade, knakade och smattrade i ryggen. Oops tänkte jag, men det kändes inte alls. Lite svårt att andas bara under tiden han vred ur mig.
Efteråt tyckte jag mig vara sned åt höger håll, men det berodde på att jag gått och varit sned åt vänster så länge. I själva verket var jag rak. Fick ny tid igen nästa tisdag då jag även ska få träningsprogram.
Sen efteråt åkte jag till dagis för att städa. Under tiden jag dammsög så blev jag sned igen.... Jamen jippi....
Jag får trösta mig med att det är en process och att kroppen måste vänja sig vid den "nya" (egentligen korrekta) kroppshållningen.
Det går över bara det värsta har varit ;)





Något jag hoppas få slippa uppleva ;)

27/7 ännu en måndag

Här sitter jag och kan inte annat höll jag på att säga..
Daniel är på väg för att hämta min biljett till U2 inför fredag :) Helen har haft den inlåst i ett bankfack och nu äntligen ska den släppas ut i frihet för att bli använd. De åker till Borås imorgon så det vore ju ett plus om jag fick ta den innan dess tycker jag.
Så hur löste det sig nu då med allt boende och alla spårvagnar jag ville ha koll på?
Jo, syrran och jag tar bussen från Karlstad på fredag (billigast är det absolut) och sen efter konserten kommer Daniel och hämtar oss så vi åker hem direkt på natten. Detta pga att alla ställen man kan sova på är fullbokade. Fast campingen  var ledig men vi har ju ingen husvagn den helgen.... Och i Borås bli det så väldigt trångt i en tvåa med 3 katter, ett barn och 6 vuxna. Liksom!
Så varför skippar vi inte bussen och åker ner i bilen tillsammans istället kan man undra? Daniel måste jobba den dagen så han åker ner till Gbg när han jobbat färdigt. Enkelt!

Ha det super idag!
Vi hade en sen frukost så nu ska jag fixa en sen lunch :)


Helen och jag, full sprutt i bilen från Karlstad


btw!

Såg en kul tävling på en blogg. Man kan vinna en cool almanacka som man kan designa själv efter eget tycke och smak.
Jag har kollat in den almanackan förut men det har inte blivit av att jag köpt den, men visst vill jag ha! :)

Kolla in www.designbyjessica.blogg.se

Natti vänner

26/7

En liten rättelse från igår; vi hade tydligen 149 gäster på vårt bröllop :)

Idag åkte jag, Gabriel och Elias till Ricardo och Antonio på lite fika och lek för barnen. Jag tog med en tårta jag gjort under dagen. Fyllning och garnering fixade jag hemma hos dem. Det blev jordgubb- och blåbärstårta :)
Naturligtvis stod Rico för kaffet!
Barnen hade det så kul hela tiden så det var ett lyckat tidsfördriv denna afton.

Nu ska vi sätta oss och mysa framför tv'n med en Harry Potter film.
Hade inte så mycket mer att berätta denna söndag men det kommer fler dagar!


25/7 lite bröllopstips

Bröllopet var så klart lyckat igår:) Utomhus med en sjö i bakgrunden. Perfekt :)
Själva bröllopet var ganska litet, endast föräldrar, barn och syskon, och så vi då. Men bara för att bröllopet var litet så betyder inte det att kärleken är liten. Tvärtom! Kärleken är stor, oavsett storleken på det materiella :)
Och så länge man har varandra och det eviga kärlekslöftet, vad behövs då mer? (förutom 2 vittnen och en godkänd vigselförrättare då vill säga)
Man behöver inte ens en ring, äktenskapet består inte i att köpa ring. Två mycket nära vänner till oss har ingen vigselring men är ändå gifta. (fast de har ju förlovningsringar)
Nu blev det väldigt mycket ringprat här märker jag..... ;) Min poäng är att många drar sig för att gifta sig pga kostnaden, men man behöver inte dra igång värsta storkalaset. Har man få gäster och fixar mycket av käket själv så blir det inte dyrt. Jag kan tänka mig att gårdagen gick på max 1500:- allt som allt. Men då hade de gjort mycket själva istället för att köpa in en massa färdigt. Fast ringen ingår inte i det priset så klart.

Ska man gå in på såna grejer så hade t ex vi 135 gäster och gjorde väldigt mycket själva, maten, efterrätt, snacks etc. Om man räknar in det, ringköp, hyran för lokal och bröllopskläder till oss båda, smekmånadsresan, blommor till alla inblandade (tärnor, brudnäbbar, bestman, vi två), fotografen, tårtan och frissan så kostade det ca 60 000 kr. Och för ett sådant stort bröllop är det billigt. Men det är ju ändå pengar. Å andra sidan gör man det bara en gång i livet om allt stämmer.
Det handlar om vad man själv anser är viktigt. Huvudsaken är att man inte går och gör något som förväntas av en utan går enbart efter egna önskemål.
Det är trots allt Din dag, inte de andras.


forum för frihet

24/7

Idag är det ett tveksamt väder tror jag bestämt. Ena stunden är det supersnyggt och skönt väder med varm och strålande sol, nästa stund är det molnigt....
Jag tänkte mig ut på en promenad med gossarna men vad sätter man på sig när det inte kan bestämma sig?? Jag kan ju knappast ta med en stor väska med ombyte för diverse väder och oväder. Vi är ju ändå tre sycken menar jag.
Ja ja, det får gå på nåt sätt :)

Nu är det nedräkning på allvar! Nästa fredag är jag i Göteborg och ska gå på konsert nr1!! U2!
Åh vad de är bra! Nu ska det bli digga av!!
Hihi, skoj :)

Nu får jag rappa på, ska på bröllop i em där min Daniel är vigselförrättare faktiskt.

Ha det bäst, nu blir det fest!



Detta är faktiskt jag och Daniel på vår bröllopsdag 31/12-02 ♥

22/7 (eg 23/7)

Mitt i natten sitter jag nu här och skriver lite om dagen som varit.

Äntligen kom solen fram efter typ två veckor med regn regn och mera regn. Jag tog chansen och skulle slå ihop nytta med nöje och klippa gräsmattan samtidigt som man får röra lite på sig. I samma sekund jag satte foten på gräsmattan blev det lite småmolnigt och innan jag var färdig var solen helt i moln.... Va?? Sen var det så resten av dagen då så klart. Och senare duggade det t o m.
Men gräsmattan blev fin!! :)

Annars inget speciellt eller nytt under vår himmel :)

Jo förresten! I förmiddags kom det fint besök, Malin och hennes tvåmånaders son Teddie. De har precis flyttat in till samma villaområde så nu är vi typ grannar ;) Och naturligtvis är ju pappa Johan med i nya huset. Han målar, spacklar och tapetserar för fullt, men Malin kände att det var inget kul att stanna där med liten bebbe så då gick de hit en sväng.

Hittade en kul video på youtube, "Roller babies". Man blir så bebissugen så man blir tårögd! Eller jag blev det iaf :)
Helt underbart med barn! Och jag vill ha många många fler jag. *suck* Men först måste jag plugga färdigt.

En annan vän, Ulrika, knackade på dörren idag och berättade att hon kom in på Karlstad Universitet. Sjuksköterskelinjen! Så nu ville hon låna lite böcker inför starten, och det fick hon. Det är så svindyrt med litteraturen så man får vara tacksam och glad för allt man kan spara in, och tjänster gör jag gärna :)

Nu, sova! Natt natt

21/7

Idag har det varit inomhusväder.... Egentligen kunde vi ha gått ut, jag har ju precis köpt mig 2 regnställ (ett slarv och ett snyggare om man skulle hamna bland folk i regnet) Men men, vi stannade inne idag.

Så vad har skett då? Pojkarna och jag har byggt koja, supersnygg! Och så har vi lagt ut lite järnvägsspår på vardagsrumsgolvet och så har jag fixat med mat, disk och tvätt. Tvätten är ju inte färdig än då, men snart  :) Faktiskt har jag tvättat undan 3 maskiner, plus två stycken igår. 5 maskiner på 2 dagar, ganska lyckat tycker jag. Fast jag tänker det är 8 kvar om man räknar med allt som ska bli rent. Men det är inklusive sånt där som man börjar använda på hösten etc. Ja, för snart är det höst kära vänner. Om en månad börjar jag plugga igen i Karlstad och sen går det fort :)

HM katalogen kom idag. Gissa om jag suttit och kollat nya outfits och drömt mig bort till en bekymmersfri tillvaro där pengar inte är något problem....? *suck* Jag kollade en annan blogg här förut där pengar inte alls verkar vara något problem. Jag undrar om en sådan person vet hur det verkligen känns att få bita i det sura äpplet och käka korv och pulvermos i en vecka eller två innan nästa löning kommer? Allt verkar så enkelt för vissa, de svävar fram på sina moln och det värsta som hänt dem är när läppstiftet tog slut och de var tvungna att använda lipgloss istället! *mardröm!!*
Ja ja, jag vill också kunna ha lite jetset i mitt liv men det lär vänta, student som man är :)

OBS! Jag missunnar ingen den lycka de förtjänar! :)

lite sånt här vore inte fel att få trösta sig med ibland ;)

20/7

En vän till mig har erbjudit sig att fixa en massa musik till mig. Så här sitter jag nu och fixar musiklistor och blir nästan grön i fejjan på kuppen....
Man vill ha så mycket men när man sitter och kollar upp vad man kan tänka sig så kommer man inte på nåt vettigt till slut ändå tycker jag. Det står direkt still i huvudet.
Men en låt som är ett måste är ju Evighet med Tomas Andersson Wij. Han gör den så bra! Carolas version är så gapig och skränig. Tomas gör den vacker och ärlig. Ja, så tycker jag :)

Annars under dagarna som gått har Daniels bror och hans fru varit på besök.
Och så har vi fått vår toalettstol utbytt mot en ny, blandaren på gästtoan har blivit utbytt och vi har blivit lovade ett nytt handfat med ny blandare på den stora toaletten.
Just nu försöker jag också möblera om i vardagsrummet så att det ska bli bästa möjliga lösning för oss som ändå har två grabbar som behöver mycket lekyta men samtidigt ha plats för vänner, läshörna och allmänt mys. Lite avig planlösning är det så man får tänka till lite extra innan man börjar flytta runt på pianot :)


ett tag sen nu igen

Nu var det ett tag sen jag skrev på bloggen. Men vardagsrummet är färdigt nu iaf och nu har vi gett oss på resterna i köket. Och resterna innebär målning av skåpluckorna, fixa nya handtag och sätta nytt kakel. Och det enda vi inte inhandlat är kaklet, men jag har sett ut det så det är bara att köpa :)
Vi ska även köpa en ny bänkskiva till vår köksö så att det blir fräscht.

Kan bara bli bra!!!! :)

Kaklet vi vill ha:

Kakelonnet.se, Slate Black Brickwall, Staggered




Och bänkskivan vi önskar oss:

Bygg Hemma, Lundbergs bänkskivor, Solid


det tar sig

Tapetseringen börjar lida mot sitt slut i vårt vardagsrum. Svärmor står och målar de sista detaljerna innan de sista våderna ska upp. Det ska bli så skönt att få ordning på detta renoveringskaos och få ställa rätt möblerna och bara njuta!
Tyvärr har jag inga kort på härligheten att visa upp. Skulle ha varit kul med före, under tiden och efter kort.... Efterklok har jag alltid varit :/

Senare idag ska vi till min äldsta syster och kalasera. Hon fyllde 52 i tisdags men är inte en dag över 40 :)
Presenten består av kroppsvård i den gemensamma färgen grönt. Alltså jag köpte olivtvål, duschtvål, hudlotion, tvättgel och dagcreme vars alla förpackningar gick i gröna nyanser. Jag köpte t om en Loka Päron (grön!) som hon kan fräscha upp sig med medan hon gör sig iordning. Allt detta packade jag in i celofan och förslöt med ett fräckt band. Och efterklok som jag är så kom jag sedan på att jag kunde ha lagt i mintchoklad- After Eight (grön :) ) som hon kunde ha gottat sig med under sin lilla spastund.... Jag får se om jag kommer på en lösning på det lilla problemet.

Nu ska jag kolla in lite inredning och annat mys i Allt i hemmet :)


Foto: Daniel Johansson

Dagens tips

Förresten, en smarrig smörgåstårta att göra i sommartider, eller när man längtar efter dessa, kan vara den här underbara saken:

I påse polarbröd (i halvor: det blir 3 stora cirklar av dem)
3 dl vispgrädde
1/2 tub citronmajonnäs
1 dl dill (ett paket, ligger i fysdisken på mataffären)
1/2 dl hackad rödlök
1 burk tonfisk i olja

Vispa grädden och blanda sen i majonnäsen, dillen, löken och tonfisken till en röra.
Lägg ut polar brödet till en cirkel och bred sen på röran. Lägg på ett nytt lager polarbröd och ännu ett lager röra.
Lägg det sista lagret med bröd och bred ut det sista av röran ovanpå. Låt stå täckt i kylen över natten.

Nästa dag lägger man på det man önskar, ex gurka, tomater, ost, räkor, vindruvor, skinka, kokta hackade ägg, etc.

Vem som helst lyckas med denna!! Promise! :)


ett tag sen

Ja nu har det gått några dagar sen jag var in här och kladdade ner några rader om livet.
Vädret kunde ha varit bättre, det har bara regnat och regnat och åskat och blixtrat och regnat ännu mer. Just nu öser det ner så jag tror jag blir döv här....
I vardagsrummet har det blivit framsteg, den gamla tapeten är riven, det är spacklat och slipat och fönstrena målade. Nu ska bara de nya tapeterna upp och sen blir det ommöblering. Va skönt att få göra om i sitt eget hus!!!!
Sen ska vi ge oss på sovrummet och piffa till livet där inne ;) Man kan bli inspirerad till mycket bara ens omgivning har rätt karaktär om man så säger.....  ;) Nog om det!

Jag köpte mig en ny mobil i fredags, Sony Ericsson W995, röd så klart! Jag är så fantastiskt nöjd med den investeringen!! Förut vägrade jag byta bort min Nokia, men nu har jag hittat andra gröna ängar på mobilfronten. Minnet är på 8 G och kameran på 8,1 megapixel. Nöjd!! :)



Fast denna bilden är tagen med min gamla Nokia.... haha :) .... när jag ligger ihopknölad i mammas soffa...
Ska hitta på nåt kul nu!! Hej svejs

fotoproffs

Jag var inne på en jordnära blogg för någon dag sedan och såg såna vackra bilder. Tjejen som har bloggen har tagit dem och hon har verkligen lyckats fånga känslan i ögonblicket. Ljuset har fångats på rätt sätt, skärpan är precis så där som verkligheten kan vara.... Jag var tvungen att fråga henne vilken sorts kamera hon har. Nikon svarade hon (se kommentar nedan). Vet inte om det var en vanlig digitalkamera eller om det är systemkamera, men om det är en vanlig digital så måste det vara upp till fotografen att lyckas med bilderna. Då kan det inte hänga så mycket på kameran att bilderna ser så proffsiga ut.
I vilket fall så önskar jag att jag också hade den där fallenheten att hitta motiven som berör och som triggar igång ens sinnen.
Min syster lyckas jämt tror jag, med vilken liten skitkamera som helst faktiskt... Så ja, det beror nog på fotografen :)


Dagens tips

Gjorde en så god middag idag så jag blev nästan tårögd ;)

Skär kycklingfilé (mängd efter tycke och smak till 4 pers) i lagom stora bitar, ca 3 x 3 cm, och bryn dessa.
Lägg i en skivad gul lök tillsammans med kycklingen. Krydda med salt, svartpeppar, curry och paprikapulver.
Häll på en burk med kokosmjölk, lätt eller vanlig efter smak och låt koka ihop.

I en wokpanna vid sidan av kycklingen wokar man 1/2 påse (ca 200-250 g) wokgrönsaker, ex ICA thai eller ICA chinese.
(Jag lägger gärna i extra broccolibuketter, och kanske röd paprika, för de är så otroligt goda tillsammans med kokosmjölk)
När grönsakerna wokat färdigt häller man över dem till kycklingen i kokosmjölken.
Färdigt!

Koka fullkornsris eller gör egen god klyftpotatis gjord på färskpotatis.

Hemmagjord klyftpotatis:
Skrubba av det värsta skalet (behöver inte skalas eller förkokas om det är färskpotatis), skölj i vatten och skär i klyftor.
Lägg på en oljad plåt, salta och krydda med paprikapulver.
In i ugnen på 225° i 15 min, stäng sen av värmen och låt stå i 15 min i eftervärmen.
Ett gott saltalternativ är kvarnsalt, lite grövre salt, som man strör på efter stekningen.
Färdigt!!

Använder man denna klyftpotatis till grillat så är det rätt gott att köpa en rulle vitlökssmör och lägga en skiva, eller två, på potatisen efter att man stekt den, som smälter ner och ger underbar smak.

Gör i ordning en god svalkande sallad att äta bredvid.


åska

Daniel tog ledigt idag så vi kunde ha en riktig go familjedag med barnen, kanske bada lite. Vilket skämt för det var ganska molnigt hela dagen, kom lite småregn och så mullrade det på i himlavalven (åska alltså). Det blev en utrensning i källaren och en tripp till soptippen.  (jippi..........)
Men vi köpte oss 2 L underbara jordgubbar som var så goda så jag vet inte vart jag skulle ta vägen! (vi har ju 1 L kvar att mysa med ;) )
Nu, eller för ca en timme sen, så kom solen fram och nu är det molnfritt. Jag blir så asless! Vad hände med vår dag?? Det vi skulle haft försvann och kom lagom till barnens kvällsdusch. Det är ju så tråkigt för Daniel också som verkligen sett fram emot att få den här dagen med oss älsklingar <3 Jag menar, jag umgås ju oftare med pojkarna än vad han gör eftersom de bara är 15h/v på dagis. Resten av tiden har ju vi tillsammans här hemma. Visst är han hemma på helgerna men då fixar man ju allt med huset som man inte hunnit med under veckorna. Ingen semester tar han heller eftersom han är nyanställd och vill visa framfötterna :) plus att vi måste komma ikapp ekonomiskt.

Detta är livet tydligen.
En låt som passar så otroligt bra in på oss är "Living on a prayer" med Bon Jovi. Lyssna så där riktigt noga på texten så förstår ni.

Huvudsaken är att vi har varandra <3 <3 <3 <3



RSS 2.0